LES BLATELLA GERMANICA: L’ENEMIC INVISIBLE DELS RESTAURANTS

Qntrolplaga

Tots sabem que una correcta neteja és indispensable per a evitar plagues indesitjades al teu negoci, tal com us explicàvem en aquest article. Una de les plagues més comunes en les cuines són les Blattella germanica, també conegudes com a paneroles de cuina. Aquests petits i veloços insectes són molt adaptatius i es poden amagar en qualsevol racó de la cuina, causant problemes als restaurants i altres instal·lacions de manipulació d’aliments.

blatella germànica

D’on és originària aquesta plaga?

La Blattella germanica és una espècie d’insecte que s’ha adaptat perfectament als hàbits humans, i es creu que té un origen asiàtic. Es va estendre a Europa a través de les rutes comercials, arribant per primera vegada a l’antiga Grècia i Roma. Així, a Europa, aquestes paneroles es van adaptar ràpidament als edificis humans, especialment als apartaments i altres llocs on es manipulava i emmagatzemava menjar.

Avui en dia es troba a tot el món i és especialment comuna en les ciutats i els llocs on es manipulen aliments. A més, aquestes paneroles han desenvolupat una gran capacitat de resistència als insecticides. Això fa que sigui difícil eliminar-les una vegada que s’han establert en una zona. És per això, que el més recomanat és deixar-ho en mans professionals abans que la plaga s’acabi d’estendre per tot l’establiment.

 

La Blatella germanica és inconfusible. Així la pots reconèixer

Aquestes paneroles són de color marró clar i tenen dues bandes negres a les ales. No només són nocturnes, sinó que es nodreixen de tota mena de menjar, incloent-hi escombraries, restes d’aliments i fins i tot sabó. També s’ha de tenir en compte que són capaces de reproduir-se molt ràpidament, el que fa que sigui difícil controlar-les si no s’actua de pressa.

 

Una bona neteja és sempre la millor prevenció

Per evitar la seva presència en les cuines dels restaurants, és important mantenir una neteja constant de les instal·lacions. Això inclou rentar els plats i utensilis de cuina immediatament després d’utilitzar-los, buidar les escombraries regularment i netejar les superfícies i el terra amb freqüència. També és important tancar bé els contenidors d’aliments i no deixar restes de menjar a la vista.

Una altra forma efectiva de prevenir la presència de les paneroles de cuina és eliminar les fonts d’aigua i humitat. És a dir, reparar fuites de les canonades i assegurar-se que no hi ha cap font d’aigua estancada en la cuina.

Si necessiteu ajuda per controlar una plaga de Blattella germanica o altres insectes, no dubteu a contactar amb Qntrolplaga. A més, ja sabeu que ara també hi ha moltes altres plagues típiques de primavera a les quals estem exposats.

Estarem encantats d’ajudar-vos a mantenir les vostres instal·lacions netes i lliures de plagues.