Tens un bar o restaurant? Descobreix les plagues més comunes d’aquest sector durant la primavera

Qntrolplaga

Aquest cap de setmana donem la benvinguda a la primavera! Més estones de sol, augment de les temperatures, però també… augment de les plagues. A més, ara l’horari d’obertura de bars i restaurants s’amplia i molts d’ells tornen a obrir les portes per començar la temporada. És per això, que avui farem una repassada a tot allò que heu de tenir en compte per estar ben informats i preparats per qualsevol plaga.

 

La neteja, un dels factors més valorats pels teus clients

Un negoci en la restauració i hostaleria comporta bastants riscos. Per això, és imprescindible que es mantinguin les condicions higièniques adequades. Pensa en el primer en què et fixes quan entres a un bar o restaurant. Que el lloc estigui net i faci sensació de pulcritud, no? Doncs als teus clients els passa el mateix.

 

Plagues més comunes

El que solem trobar més habitualment en bars i restaurants són rosegadors, paneroles i insectes voladors com la mosca domèstica o la mosca de vinagre. Això és pel fet que en aquesta tipologia de locals hi troben menjar, humitat i calor. És a dir, les condicions perfectes perquè els insectes es reprodueixin.

Les plagues poden contaminar els aliments, els plats i les begudes, les superfícies i els estris de treball. Així, el més recomanable és que tan bon punt detectis el problema contactis amb uns professionals abans que sigui massa tard.

 

Com anticipar-nos

El més important quan s’obre un restaurant o bar és revisar els punts de comunicació amb l’exterior (terrasses, carrers, patis…) i les clavegueres. A part, també cal ajustar correctament les finestres i/o portes de ventilació per evitar que entrin per petits forats. A més, és recomanable una mosquitera per dissuadir el pas de les rates. Si bé és cert que no ho evitaran la seva entrada, en cas de perforació et serviran d’alarma.

Tanmateix, l’ordre als magatzems és imprescindible per tal de garantir una bona neteja en tots els seus racons. Això evita l’anidament de les rates i dificulta el dels ratolins.

 

En conclusió, la neteja és el més important tot l’any, però especialment en aquesta època. Si es manté un control constant dins del restaurant o bar, els resultats seran sempre positius.