Hola primavera, hola insectes! Tot el que pots fer per evitar-ho

Qntrolplaga

Ara que ja ens hem endinsat en la primavera i que els dies són més llargs, cada vegada hi ha més calor. Com ja saps, l’arribada d’aquesta tan desitjada època també comporta que els jardins comencin a mostrar la seva màxima esplendor i la gran majoria de les plantes comencen a florir. Per molt que ens agradi gaudir del bon temps, també suposa l’inici de l’època en què més atenció s’ha de mostrar a les diferents plagues d’insectes que poden afectar la nostra casa o negoci.

 

Saber-les identificar és el primer pas per a poder prevenir-les o tractar-les i així, poder cuidar el teu jardí.

 

Les temperatures

No només és la calor la protagonista d’aquesta època. Les pluges pròpies d’aquests mesos fan l’escenari perfecte per a l’aparició d’algunes plagues que sense cap dubte volem fora de casa nostra.

 

Les mosques, els mosquits, les vespes, les formigues i les abelles en són un clar exemple. Aquestes plagues suposen un greu problema per a les persones que habiten o treballen en aquest espai. Per això, l’ideal és poder detectar aquestes plagues ràpidament per a poder actuar i posar-hi fi.

 

 

Com prevenir-ho

Però, com es pot detectar una plaga? I el més important, què es pot fer per a evitar-la o acabar amb ella? A continuació us deixem una llista amb alguns trucs i consells pràctics que et poden ser de gran ajuda a l’hora de solucionar el problema:

 

Instal·lar malles als orificis de ventilació

Aquests forats són un punt d’entrada fàcil a la llar. Aquests elements t’ajudaran a detenir l’entrada de més insectes.

 

Revisar l’estat de la teulada

És un altre dels punts d’entrada preferits pels insectes. Per això, s’han de reparar les teules malmeses, netejar els tubs de drenatge i evitar l’aigua estancada.

 

Netejar els dormitoris en profunditat

Aquests espais poden convertir-se en un lloc estratègic per a les plagues. És recomanable instal·lar mosquiteres a les finestres i netejar l’habitació regularment.

 

Controlar l’estat de la cuina

Els insectes s’hi acosten a la recerca de menjar. Així, és primordial netejar l’espai freqüentment per evitar restes, així com buidar el cubell de les escombraries..

 

Aquestes són algunes de les recomanacions que et poden ajudar a prevenir les plagues. Tanmateix, una vegada han aparegut és complicat desfer-se’n. També pots consultar l’article sobre les plagues en comunitats de veïns o bé, les plagues més comunes en primavera i en especial, als bar o restaurants. Sempre que en detectis, actua ràpidament! Comptar amb l’ajuda de professionals és garantia d’èxit.