Típiques plagues en l’agricultura i ramaderia

Qntrolplaga

Típiques plagues en l’agricultura i ramaderia

Hi ha poques paraules que en l’agricultura i ramaderia facin més por que plagues. Una concentració massiva d’insectes o una malaltia causada per bacteris o virus és capaç de devastar completament qualsevol explotació agrícola en temps rècord.

 

Típiques plagues en l'agricultura i ramaderia

Per què són perilloses les plagues en l’agricultura i ramaderia?

L’aparició d’una plaga és silenciosa i pot expandir-se ràpidament per les arrels, fulles o fruits de les plantes. Això, pot causar no només danys materials sinó també econòmics. És realment un autèntic malson pels agricultors a causa de la seva extraordinària especialització en diferents varietats de cultiu, ja que no només els fan servir com a aliment, sinó també per a dipositar els seus ous.

 

Típitques plagues que pots trobar a la teva granja

Conèixer les tipologies d’infestacions i plagues que existeixen t’ajudarà a saber com actuar davant una d’elles.

 

Insectes

La presència d’aquests diminuts éssers en una granja o plantació és inevitable. Són els insectes com la mosca blanda, aranya vermella o les erugues alguns dels responsables de grans pèrdues.

 

Rosegadors

Tot i que una plaga d’animals és segurament de les més visibles que pots tenir, pot ser devastadora per a la teva explotació. En especial si es tracta de rates o ratolins. No només poden ocasionar danys al teu bestiar, sinó que també solen ser transmissores de malalties i poden contaminar diferents espais.

 

Paràsits, fongs i bacteris

Els fongs i bacteris, en les fases inicials són molt més difícils de detectar, a causa de la seva diminuta mida. Els paràsits, com les puces o paparres, són una de les plagues més freqüents que pots trobar a la teva instal·lació ramadera. I una de les més perilloses, ja que s’alimenten essencialment de la sang dels animals.

 

Anteriorment ja us hem parlat de l’aparició de plagues en comunitats de veïns o les plagues en un bar o restaurant. Però… sospites que pot haver-hi una plaga a la teva granja o terreny? Has de saber com actuar i, el més important, actuar ràpidament. És per això, que el més recomanable és acudir a un professional que pugui venir a extreure mostres del terra o teixit vegetal per enviar al laboratori. Una vegada detectada la plaga, des de Qntrolplaga adoptarem les tècniques i mesures més recomanades i actuarem en conseqüència.