Control de plagues en comunitats de veïns

Qntrolplaga

Al llarg de l’any, els edificis corren el risc de ser el punt d’origen de plagues d’insectes, aus o petits animals, com rosegadors.
Les possibilitats augmenten molt més ara que s’acosta l’època calorosa i que van incrementant les temperatures. Per això, és molt important que les comunitats de veïns no descuidin aquesta tasca de control de plagues.

 

Com prevenir les plagues?

Al llarg del dia hi ha un gran moviment de persones a l’interior dels blocs de pisos o urbanitzacions. El portal, passadís, ascensor, piscina, garatge… En haver-hi tantes zones comunes és imprescindible, i més en la situació actual, que hi hagi un ambient net i saludable. És a dir, lliure d’insectes, rates, palomes i restes dels seus excrements.

 

Mantenir netes totes les zones

Si hi ha un factor que influeix a l’aparició de plagues, és la brutícia. Si per exemple s’acumulen restes d’aliments, petits rosegadors o insectes poden sentir-se atrets per l’olor i accedir a la comunitat. És per això, que mantenir totes les àrees netes es converteix en una de les claus per a evitar l’origen de plagues.

 

Tenir ventilació

Moltíssims insectes sorgeixen a causa de la humitat, ja que és l’ambient idoni perquè es reprodueixin. Per evitar això, és imprescindible disposar de finestres o bé, instal·lar un sistema de ventilació adequat.
Així, l’ideal és que corri aire fresc durant una o diverses hores al dia perquè no es carregui l’ambient. Especialment a aquelles zones que acostumen a estar tancades.

 

Revisions periòdiques

Realitzar revisions sovint permetrà comprovar si hi ha esquerdes o forats a l’edifici. Això ens ajudarà a prevenir la plaga d’insectes petits: formigues, paneroles, petits rosegadors… Ja que acostumen a aprofitar aquests forats per a accedir a l’edifici en cerca de recer.

Pots realitzar moltes accions per a prevenir les plagues, però una opció que et garanteix l’èxit assegurat és contactar amb una empresa especialitzada. En especial, si no es tracta de prevenir la plaga sinó d’eliminar-la.