Tens xinxes al llit? T’ajudem a detectar les xinxes de casa teva

Qntrolplaga

Per molt amant dels animals que siguis, hi ha insectes que no agraden a ningú. Mosquits, paparres, puces i xinxes són dels menys desitjats a causa de les seves molestes picades. Tot i que a les xinxes abans no les trobàvem amb tanta freqüència, avui en dia són una de les plagues més comunes tant en habitatges particulars com en hotels, càmpings i cases de vacances. És per això, que en aquest article et donarem alguns consells per a detectar-les i així evitar inquilins indesitjats.

 

noia despertant en un llit amb xinxes

El primer i més important… saber quin aspecte tenen

Tenir clar això és important, ja que sovint es poden confondre amb les puces per la seva diminuta mida i aparença. Tot i que pots anar  i cercar-ho a Wikipedia, et facilitem la feina i et direm que les xinxes són petites, amb forma ovalada i de color marró. A més, un dels seus aspectes més característics és que s’alimenten de sang, sigui d’animals o d’humans.

Tot i saber això, s’ha de dir que aquests petits insectes són difícils de detectar, ja que s’amaguen i si és necessari poden passar molt temps ocultes.

 

Aquestes són les restes que deixen i que et poden ajudar a detectar-les

Encara que no les vegis directament, si tens sospites que poden haver-hi xinxes a casa teva, pots parar atenció als següents aspectes:

 

Picades

Arribada la nit i estimulades per la calor i el diòxid de carboni, les xinxes piquen sobretot a zones com són els braços, cames, espatlla, peus i coll. I si, tal com et deus estar imaginant, això és degut al fet que són les àrees que no acostumen a estar tapades per la roba i, per tant, els resulta més fàcil accedir-hi.

 

Sang

Pot ser que t’hagis trobat restes de sang als llençols o fins i tot al teu propi cos (i t’hagis plantejat si era una ferida que t’havies fet sense adonar-te’n. Si, a tots ens ha passat això últim). Però no et preocupis, perquè pot ser sang de quan, sense voler, has aixafat una xinxa.

 

Excrement

Després de menjar, aquests insectes deixen anar un líquid fosc, que pots detectar als mobles, llençols o altres parts del dormitori.

 

Ous

Les xinxes ponen entre 200 i 500 ous, en grups de 10 unitats. Tot i que t’hi hauràs de fixar bé, ja que solen ser molt petits i de color blanc.

 

Ja ho diuen que és millor prevenir que curar. Així és com pots prevenir

Contràriament al que se sol creure, les xinxes no només són comunes als camps. També es poden trobar en zones urbanes i espais poc higiènics o que no s’habiten amb regularitat. I molt compte amb els mobles de segona mà! Encara que ens pugui semblar una ganga si ens han sortit gratis o molt barats, sovint poden contenir xinxes a dins. Per tant, és molt important realitzar una desinsectació del moble abans que entri a casa nostre. I si… és molt difícil desfer-se de les xinxes una vegada han infestat casa teva.

 

Posem-nos en el “worst cas scenario”. Així és com has d’actuar

En el pitjor dels casos: tens la casa plena de xinxes i no saps què fer.

El primer és mantenir la calma. Pensa que tot té solució. I ara mateix, la millor solució és deixar-ho en mans de professionals. En aquests casos, des de Qntrolplaga no només ens assegurem de controlar la plaga, sinó també de prevenir-ne de noves. Pots consultar més informació sobre la desinsectació o si ho prefereixes, directament contacta’ns.