TOT EL QUE NECESSITES SABER SOBRE ELS MOSQUITS

Qntrolplaga

Imagina’t l’escena. S’ha posat el sol. Fa una nit d’estiu preciosa i l’únic so que se sent mentre prepares una barbacoa a la terrassa, il·luminada amb espelmes, és el cant dels grills i la conversa dels teus convidats. Fins que… zzzzzz… Han tornat els mosquits i, amb ells, el teu matamosques. Demà estaràs comprant quantitats industrials de pomada contra les picades. Però hi ha una solució. Continua llegint per saber les fases del cicle vital del mosquit i com actuarem per erradicar la plaga, tant si es tracta del teu espai particular com professional.

 

Cicle vital del mosquit

El primer de tot és conèixer a què ens enfrontem… Aquest és el cicle vital del mosquit

 

Ous

Els mosquits acostumen a pondre centenars d’ous a la vegada. Això si, per fer eclosió necessiten estar exposat a l’aigua. És per aquest motiu que depenent de l’espècie de mosquit, triarà uns hàbitats o uns altres per pondre els ous. Des de terrenys inundables fins a una petita quantitat d’aigua estancada. Així que s’ha d’anar molt amb compte de revisar petits recipients com neumàtics o testos de plantes.

 

Larves

Els ous de mosquit es desenvolupen per formar larves. Aquestes, normalment pengen boca avall dins l’aigua, però com que tenen mobilitat reduïda, moltes són menjades per peixos, granotes o animals de la zona.

Passen per diferents estats larvaris, fins a quatre diferents abans de convertir-se en pupes.

 

Pupes

En aquesta etapa, han format una cua capaç de propulsar-los dins l’aigua. A més, poden aturar els seus hàbits alimentaris i reposar mentre fan la metamorfosi. Llavors, només resta esperar uns dies fins que surtin a la superfície com a mosquits adults.

 

Adults

Després de sortir de l’aigua i assecar-se, el mosquit comença a volar. El primer és buscar aliment, normalment del nèctar de les fruites i flors.

 

Ara bé, com controlem la plaga?

Si tot i utilitzar insecticides els mosquits t’arruïnen les nits d’estiu, és moment de deixar-ho en mans d’uns professionals. Després de fer una anàlisi de la situació, es porta a terme un tractament o un altre. És per això, que actuem amb mètodes determinats que consten d’un conjunt de tècniques dirigides a:

  • Controlar.
  • Erradicar.
  • Prevenir.

 

Polvorització

Tal com us explicàvem abans, els mosquits necessiten aigua per desenvolupar-se. És per això, que amb aquest tractament el que farem és polvoritzar totes les plantes de l’exterior, terres i parets. Especialment, aquells punts on s’hi pugui acumular aigua, com els esquerdes o forats.

El producte que fem servir és una solució insecticida d’ampli espectre, que afecta tant als insectes adults com a les larves. Tot i això, és totalment segur gràcies als EPIS corresponents que utilitzem per vetllar per la seguretat i la salut.

 

Pastilles

A part de les polvoritzacions, depenent del cas també se solen aplicar pastilles larvicides. Aquestes, es posen en llocs d’acumulació d’aigua (dipòsits, pous, fosses sèptica, banyeres de depuració…) per tal d’acabar amb les larves que hi puguin haver. D’aquesta manera, evitem que arribin a convertir-se en mosquits adults.

Els efectes del tractament no són visibles directament després de l’aplicació. En aquest cas, haurem d’esperar fins passats uns dies depenent de l’espècie tractada, l’estat larval i les condicions climàtiques.

 

Pots trobar més informació sobre els nostres mètodes de desinsectació. I anteriorment t’hem parlat sobre com erradicar el mosquit tigre o com evitar els insectes durant l’estiu i primavera. Però si el problema va a més, és moment de deixar-ho en mans d’uns professionals. Contacta amb nosaltres i valorarem la situació per veure quina és la millor manera d’actuar.