Com erradicar el mosquit tigre?

Qntrolplaga

Potser no ens sona el nom de l’Aedes Albopictus, però es tracta ni més ni menys que el mosquit tigre, una tipologia d’insecte que ens visita sobretot amb l’arribada de la calor de l’estiu.

Com podem detectar aquest insecte? Es diferència dels altres mosquits pel seu aspecte a ratlles blanques i negres i el seu cos petit amb una trompa llargada i estreta així com les seves potes. Així sí, són només les femelles qui piquen, els mascles no piquen i simplement s’alimenten del nèctar. A més, la seva picada sol ser molt molesta i pot provocar al·lèrgia segons la persona.

El mosquit tigre és un dels més freqüents a la península. Tenen una alta capacitat per reproduir-se en condicions poc exigents. La femella diposita els ous prop d’estranys o recipients amb poca aigua, és per això que ma continuació us presentem algunes mesures preventives a incubació d’ous.

Consells per evitar la seva reproducció:

  • Eliminar els objectes que es trobin a l’aire lliure i puguin acumular aigua de pluja o rec durant dies
  • Buidar i netejar, tests, recipients, fonts o altres objectes que puguin estancar aigua amb facilitat
  • Protegir i tapar pous
  • Vigilar sistemes de rec
  • Renovar el bol d’aigua de les nostres mascotes (en cas que en tinguem)
  • Instal·lar mosquiteres

Cal tenir en compte que és un mosquit cada vegada que posen ous, en posen aproximadament 80. Una vegada els col·loca, és quan pica per adquirir sang per a l’alimentació de les larves i seguirà aquest mateix procés fins que neixin les larves.

I doncs, com podem solucionar la presència, reproducció i conseqüentment, la picada d’aquest insecte?

A Qntrolplaga som experts en la prevenció, erradicació i control de tota tipologia d’insectes i entre ells, el molest mosquit tigre. Cada cas, cada llar i cada entorn és diferent per això, oferim plans personalitzats i solucions rapides i eficaces. Actuem amb particulars o comunitats de veïns; immobiliàries, botigues locals i altres tipis d’establiments; hotels o bars/restaurants; fàbriques, indústries i ajuntaments o edificis municipals.

Com procedim?

  1. Elaborem unestudi previ amb el qual establim les característiques de l’emplaçament i la plaga.
  2. Un cop definida l’estratègia a seguir, intentem treballar sempre amb tractaments biològics i amb terminis de seguretat “0”, i en cas d’haver de realitzar un tractament de xoces comunica per tal d’adoptar les corresponents mesures de seguretat.
  3. Un cop eliminada la plaga, mantenim controls periòdics per tenir sempre la plaga sota els llindars de tolerància establerts.

Actuem amb mètodes determinants que consten d’un conjunt de tècniques dirigides a controlar, erradicar o prevenir tot tipus d’insectes.

Tanmateix, sabies que hi ha algunes plantes que també et poden ajudar a repel·lir aquest tipus de mosquit?

  • Melissa: Després una olor de llimona que ajuda que el mosquit no s’acosti al radi on hi és.
  • Tagetes: Desprenen una olor molt intensa a la tarda. És interessant pel seu prolongat període de floració. La podem tenir des de finals de primavera fins a la tardor
  • Nepeta cataia: És un repel·lent potent gràcies a l’oli que desprèn.
  • Calèndula: se sol posar en alt per a fer un efecte mur perquè no passin els mosquits.
  • Romero: és una planta reconeguda perquè s’utilitza per cuinar però realment també posseeix qualitats culinàries. Al ser una planta rústica pot anar tant a l’interior com a l’exterior de la llar.
  • Albahaca: Ha d’estar plantada en un lloc amb molt sol i a una zona amb molta humitat.
  • Gerani: Plantes famoses per la tipologia de flors que produeixen. Són molt fàcil de cuidar i molt bon repel·lent de mosquits.
  • Damasquino: Són plantes més eficients per repel·lir els mosquits perquè segrega cumarina, una substància que aparta als grups.
  • Lavanda: Es caracteritza per tenir una aroma relaxant. És una planta molt senzilla de cultivar i pot durar anys.
  • Citronella: El seu component per repel·lir els insectes és l’oli de citronella. És una planta molt rústica i es pot cultivar a l’exterior però ha de ser regada amb freqüència.
  • Poleo: És capaç d’atraure amb les seves minúscules però abundants flors a les papallones i a la vegada, mantenir lluny als mosquits i puces.
  • Menta de cavall: També s’utilitza per repel·lir als mosquits i puces, és per això que se solen posar rams d’aquesta tipologia de planta als llits o inclús hi ha gent que s’ho frega amb aquestes. Està catalogada com una planta perenne molt adaptable que repela els mosquits com la Citronella.

No dubtis en contactar amb nosaltres si creus que pateixes visites massives del mosquit tigre!