COM ELIMINAR LES PUCES DE CASA?

Qntrolplaga

Si comences a notar que tens picades per tot el cos de forma habitual, que et pica tot el cos de forma estranya o simplement observes petits i diminuts bitxets movent-se pel sofà o per la roba és molt probable que tinguis puces a casa.

La gent que conviu amb animals, especialment gossos, tenen un risc més elevat a patir aquesta classe d’infeccions, però és ben cert, que en alguna ocasió és probable tenir aquesta plaga sense que hi visqui un animal de companyia.

Les puces són insectes d’aproximadament 2 mil·límetres de llargada, de color negre i que s’alimenten de la sang que ingereixen a través de les seves picades. Una vegada la puça adulta s’ha alimentat pot arribar a dipositar fins a 200 ous en l’ambient més visitat o més confortable de l’animal: llits, catifes, sofàs, terrasses, cotxes, etc.

Avui a QNTROLPLAGA et donem alguns consells per eliminar aquesta classe de plagues a casa.

  • El primer pas és desinfectar al nostre gos i protegir-lo perquè les puces no s’alimentin d’ell. El banyarem a consciència i utilitzarem un xampú específic contra puces que trobarem en qualsevol clínica veterinària. Posteriorment aplicarem algun producte preventiu perquè no en torni a agafar més, com és el cas de pipetes, el collar o un esprai. 
  • Rentar les mantes o el llit en el qual hi dorm la teva mascota a una temperatura de més de 50° per matar les puces i les larves.
  • Desinfectar la casa per eliminar qualsevol rastre de les puces adultes. La millor manera és a través d’una neteja extrema. Netejar la pols, aspirar la casa, rentar totes les superfícies de tela o roba que siguin necessàries. Caldrà fer-ho diverses vegades a la setmana. És important que després d’aspirar es llencin, per tal d’impedir que les larves de puces surtin i tornin a instal·lar-se a la seva llar.
  • Utilitzar productes específics per eliminar les puces de casa.

En el cas que la plaga de puces passi a ser una plaga més extensa i que amb aquests remeis no puguis combatre-la, et recomanem que contactis amb un especialista. A QNTROLPLAGA ens encarreguem de la desinfecció d’espais i de la desinsectació de tota mena d’insectes, siguin de la tipologia que siguin.