PLAGUES TÍPIQUES D’ESTIU

Qntrolplaga

El bon temps ja és aquí i segons explica l’Associació d’Empreses de Control de Plagues de Catalunya (ADEPAP) comenta en un dels recents articles publicats,  amb ell ens arriba l’alerta què les pluges de la primavera i l’arribada de l’estiu afavoreixen per sortir noves plagues. Saps quines són les plagues que podrem trobar aquest estiu?

Entre elles hi trobarem diversos insectes com els escarabats, els mosquits, la vespa asiàtica, la mosca negra i les xinxes. És per això, que es demana prendre mesures, ja que durant les següents setmanes poden convertir-se en plaga a Catalunya.

La prevenció és una de les mesures més importants per controlar les plagues. És degut a això, que les empreses professionals recomanen confiar en ells per dur a terme els tractaments necessaris.

 

Els escarabats

Amb els escarabats sempre hem pensat que la millor opció per prevenir plagues és fer ús d’un insecticida domèstic. Però, segons diu en Quim Sendra, el president de l’ADEPAP, és millor que no fem ús d’aquests. Segons comenta, l’únic que fan és traslladar la plaga d’un lloc a un altre en comptes d’eliminar-la. Per això, Sendra diu que la mesura més important a dur a terme amb els escarabats és mantenir una bona neteja. Però no només això, sinó també fer un manteniment de tot el sistema de canonades i arquetes del clavegueram.

 

L’expansió de la mosca negra

A conseqüència del clima que hi ha hagut en els últims mesos, aquest any la mosca negra augmentarà la seva expansió. Durant aquesta època, normalment els rius i rierols solen assecar-se, però aquest any sembla que tenen més aigua del que és normal. Així, aquest any podrem veure a la mosca negra en zones on no són molt habituals.

 

El retorn dels mosquits

Com cada any, els mosquits tornen a l’època d’estiu, però aquest any s’espera un augment més gran del que és normal en totes les poblacions. El clima dels últims mesos, les pluges de primavera i la calor han ajudat favorablement als hàbitats per les cries de larves dels mosquits. Així, una prevenció molt important serien les campanyes de conscienciació de la població. D’aquesta manera podriem evitar la proliferació de llocs artificials on es poden produir petites acumulacions d’aigua estancada. En aquests llocs, és on se solen pondre els ous i es desenvolupen les larves en la seva fase larvària aquàtica.

 

Les xinxes de llit

 Aquesta plaga en els últims mesos s’està tornant més comuna del normal per culpa de la globalització, el transport de mercaderies i els viatges de les persones, segons Sendra. En molts de casos, les xinxes arriben a les cases per la roba o les maletes amb les quals han estat en contacte. Per això, els professionals ens recomanen revisar el nostre equipatge quan tornem a casa de les vacances.

 

Vespa asiàtica

S’espera que a finals d’estiu, la vespa asiàtica augmenti el seu nombre de nius respecte a l’any passat. Aquests insectes el que fan és provocar un dolor intens seguit d’una “cremada”. I també afecten de manera negativa als apicultors i fructicultors, ja que la vespa asiàtica és un depredador que ataca a la vespa de la mel.

 

Per tots aquests motius, des de Qntrolplaga recomanem que tinguis confiança amb un bon professional per prendre les mesures correctes i així puguis gaudir d’un estiu sense plagues.