El ressorgiment de les plagues a la primavera

Qntrolplaga

Fa poques setmanes que ha començat la primavera i pot ser que hagis observat una major presència d’insectes o fins i tot rates i ratolins.

Les empreses de control de plagues comencem a rebre cada vegada més sol·licituds dels serveis de desinsectació, desratització i fumigacions en general.

En aquest article t’ensenyarem a controlar i prevenir l’aparició de les plagues comunes durant aquesta estació.

 

margaritas

Les plagues apareixen durant la primavera per aquest motiu

Bàsicament  l’aparició de més insectes i animals és deguda a l’augment de les temperatures. A això hi va lligat el cicle vital i reproductiu de les diferents espècies d’insectes i rosegadors.

El fred de l’hivern fa que molts insectes no surtin dels seus amagatalls i les tasses de reproducció siguin escasses. Fins i tot, poden arribar a hivernar, com és el cas d’alguns mosquits. Però les rates i paneroles segueixen sobrevivint a les nostres cases, comerços i restaurants al recer de l’escalfor i gràcies als aliments que nosaltres mateixos els proporcionem.

Les estacions provoquen molts canvis en el comportament dels insectes i animals. Per això, és convenient aprendre d’aquests canvis i adoptar les mesures necessàries per adaptar-s’hi.

 

Plagues urbanes més comunes

Quan parlem de plagues urbanes, o plagues que podem trobar a la nostra llar durant la primavera, normalment ens referim a xinxes, puces, paneroles, rates, ratolins i tèrmits. Això no obstant, també hi podem trobar vespes, mosques, formigues o aranyes, entre d’altres.

 

Mosques

Amb l’arribada de la calor és normal que apareguin amb més freqüència. Tot i que no és un insecte que piqui, sí que poden ser portadores de malalties i bacteris.

La millor manera de preveure l’aparició de mosques a la teva llar o negoci, és mantenir uns bons hàbits de neteja. És fonamental no deixar restes de menjar i portar al dia el tema de les escombraries i deixalles.

També et pot ser de gran ajuda la instal·lació de barreres físiques, com les teles mosquiteres o les cortines. Això, et permetrà evitar l’entrada de mosques dins de casa teva.

 

Aranyes

Com que durant la primavera és quan més insectes hi ha, també acostuma a ser una de les èpoques preferides de les aranyes. D’aquesta manera, tenen més oportunitat de caçar. De fet, si trobes aranyes a la teva llar sol ser un indicatiu que pot haver-hi altres insectes. Tot i que moltes vegades només entren per intentar escapar de les abundants pluges d’aquesta època.

El seu millor amagatall són les zones fredes i fosques. Acostumen a quedar-se als racons, rere els mobles o al traster. Per tant, durant aquests mesos hauràs de prestar especial atenció a aquestes àrees.

 

Quan contactar amb un professional?

Arriba un moment que és impossible que tu sol puguis controlar les plagues si ja s’han instal·lat a la teva casa o empresa. Per exemple, és necessari acudir a experts quan els insectes ja han fet els seus nius, ja que et resultarà gairebé impossible evitar que se segueixin reproduint.