PER QUÈ LES PLAGUES URBANES SÓN UN PERILL PER A LA SALUT?

Qntrolplaga

Com bé sabràs avui se celebra el Dia Mundial de la Salut. És per això, que des de Qntrolplaga t’explicarem què són les plagues urbanes i quins efectes poden tenir sobre la salut de la població.

 

gente andando por la ciudad

Per què són perjudicials?

A les ciutats convivim amb insectes i petits animals que poden convertir-se en un problema de salut pública si proliferen l’excés. Aquestes plagues són transmissores de moltes malalties i ser capaç de controlar-les i erradicar-les és fonamental per a preservar la salut de la població.

 

Modus operandi

Aquesta tipologia de plagues són unes de les més complexes. Això és degut al fet que l’hàbitat d’aquestes és molt més divers. La seva acció negativa pot produir-se de diferents maneres:

  • Transmetent i/o propagant malalties.
  • Competint pels aliments.
  • Malmetent les propietats o béns, etc.

 

Tipologia de plagues

Trobem molta varietat de plagues, però algunes de les més freqüents són:

 

Paneroles

Aquesta plaga no només es troba als carrers, sinó també als habitatges o qualsevol altre establiment. La seva presència està relacionada amb les males condicions higièniques o la falta de manteniment dels edificis. És per això, que les plagues de paneroles s’originen sobretot en zones reprimides de la ciutat. Com a conseqüència, pot ser causant de malalties com l’asma, diarrea o infeccions greus.

 

Àcars

Aquests diminuts insectes viuen sobretot a llocs amb presència de fibres. Així, els podem trobar a matalassos, catifes, roba de llit… Com que depenen de la temperatura, solen buscar espais amb una humitat relativa. I tot i alimentar-se de les escames de la pell humana, els seus excrements poden produir asma i al·lèrgia.

 

Coloms

És una de les plagues més comunes. Per això, no és estrany trobar aglomeracions d’aquestes aus en grans ciutats, sobretot en places o parcs. Entrar en contacte amb elles suposa un gran risc, ja que entre les plomes porten una innumerable quantitat de paràsits. Tants, que fins i tot les seves mossegades o estar en contacte amb el bec pot causar irritacions o reaccions al·lèrgiques.

 

No és la primera vegada que us parlem de plagues urbanes. En una ocasió us explicavem la plaga dels arbres de Barcelona o l’increment de xinxes asiàtiques. Aquestes, poden causar greus problemes a la salut. Per això, i per controlar aquestes plagues,  és primordial comptar amb uns professionals de confiança. No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte o projecte que tinguis.