Aquest any la processionària arriba fort per culpa del Coronavirus

Qntrolplaga

Ja sabeu que cada any, durant aquesta època hem de vigilar molt amb l’aparició de la processionària, que es troba a prop dels pins. Ja l’any passat us en vam parlar en aquest article. Però el 2021 aquesta plaga arribarà amb encara més força.

 

Conseqüències de la Covid-19

La pandèmia de la Covid-19 ens ha afectat a molts nivells, arribant fins i tot a transcendir molt més enllà de la malaltia. A causa d’això, hi ha hagut una sèrie de conseqüències que van més enllà del coronavirus per se, com el deteriorament de l’economia o el paralitzament sanitari.

 

És per això, que aquest any es preveu un increment de la plaga a causa de la pandèmia. Per un costat, les limitacions causades pel coronavirus han suspès molts dels tractaments habituals. I per altre costat, les restriccions ha fet que certs productes i metodologies hagin quedat reduïts.

 

Què comporta la processionària

Les erugues cobertes de petits pèls poden convertir-se en tot un malson durant la primavera.

 

Cada eruga compte amb uns 500.000 pèls, anomenats tricomes, que funcionen com a dards enverinats. Un mínim contacte amb aquests pèls, pot generar dermatitis o lesions oculars, passant per urticària o reaccions al·lèrgiques.

 

Vés en compta amb la teva mascota

En el cas dels gossos, aquest contacte pot fins i tot generar la mort. Per això és tan important i has d’intentar evitar passar per zones pròximes a pins quan sortiu a passejar. En cas d’entrar en contacte, els símptomes que mostraria l’animal són els següents:

  • Inflamació del cap o el musell.
  • Picors intenses en les zones afectades.
  • Abundant salivació…

 

Així, és molt important que empreses especialitzades a tractar aquesta tipologia de plagues actuïn en zones concretes on s’hagin establert, assegurant així la salut ciutadana.