T’HAS PLANTEJAT MAI ELS CUCS COM A UN ALIMENT MÉS DE LA TEVA LLISTA DE LA COMPRA?

Qntrolplaga

Si si, ho has llegit bé! Aquest dimecres l’Agència Europea de Seguretat Alimentaria (AESA) ha anunciat que els cucs de la farina són segurs per menjar.

 

plato de gusanos de la harina

Els investigadors han explicat que aquest insecte és un “snack ric en proteïnes o un ingredient que es pot utilitzar en molts àpats“. També diuen que menjar insectes és bo per a la salut de les persones. El document que ha publicat l’organisme, amb seu a Panamà, assenyala la possibilitat que es puguin produir reaccions al·lèrgiques. Tot i això, acaba reafirmant que aquest nou aliment és segur pels usos proposats.

El 2013, l’Organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació ja va defensar els insectes comestibles com un aliment baix en grasses i alt en proteïnes per les persones, mascotes i bestiar.

Tot i que els comunament coneguts com a “cucs de la farina” o “cucs grocs” són larves d’escarabat més que no pas cucs. I ara, s’han convertit en el primer insecte aprovat en la regió per a l’alimentació humana. Es poden utilitzar sencers o secs amb curry i altres receptes, o bé com a farina per fer galetes, pasta o pa. És probable que siguin els primers dels molts insectes que apareixeran als plats europeus en els pròxims anys, segons diuen els científics.

I tu, t’animaràs a provar-los?