Saps com prevenir les plagues d’hivern?

Qntrolplaga

Quan arriba el fred d’hivern, les nits són més curtes. Les canonades es congelen, els arbres cauen, però el problema real és que la nostra llar és un atractiu irresistible per a molts insectes i rosegadors, ja que és càlid i està ple de menjar.

 

casa de camp

Certament els ratolins, les rates, els escarabats, les aranyes… Són intrusos implacables. Les plagues domèstiques són capaces de causar danys extensos i costosos. Un cop instal·lats a la nostra llar, els insectes i els rosegadors roseguen la fusta, cables i panells de guix. Això passa de manera gradual però inevitable, deixant una petita quantitat de destrucció al seu pas.

 

Què podem fer al respecte?

Hem d’estar atents als danys causats per inclemències meteorològiques.
Amb això ens referim als forts vents, les pluges, gelades i la neu que poden crear en els nostres edificis vulnerabilitats que les plagues aprofiten. Les temperatures extremes afavoreixen l’aparició d’esquerdes en les estructures. Si no es reparen, aquestes esquerdes poden provocar problemes de plagues.

Per facilitar el màxim la prevenció:

 

Cases de ciutat

  • Tenir el més net i ordenat possible el soterrani, la terrassa, traster i qualsevol cambra de servei per eliminar qualsevol possible lloc d’implantació.
  • Conservar els aliments en envasos tancats.
  • Rejuntar rajoles.

 

Masies i cases de camp

  • Podar els arbres per impedir que els rosegadors accedeixin fàcilment al sostre.
  • Emmagatzemar llenya almenys a 5 metres de la casa, sense tocar a terra i coberta.
  • Inspeccionar i instal·lar una tapa sobre la llar de foc.

 

Sigui quin sigui el teu cas, la millor prevenció és actuar a temps. Acudir a professionals en control de plagues és sempre la solució més eficaç. ¿Parlem?