PLAGA DE XINXES ALS ARBRES DE BARCELONA

Qntrolplaga

Durant les últimes setmanes, diferents districtes de la ciutat de Barcelona han patit la invasió d’aquests insectes  als seus carrers i domicilis.

 

carrer de Barcelona

Igual que fa dos anys els arbres de Barcelona i, en especial, els plataners, han tornat a propagar una intensa plaga de xinxes que entra a les cases dels veïns. Es tracta de la xinxa Belonochilus numenius, que periòdicament es reprodueix a la capital catalana i alarma al veïnat.

Al llarg del 2015 es va detectar la primera plaga i, de la mà de Xavier Trias, es van iniciar les primeres mesures que van donar resultat ràpidament quan ja era Ada Colau l’alcaldessa. El 2018 els veïns de Sant Andreu es van tornar a queixar d’uns insectes groguencs (galeruca del olmo) que envaïen les cases del barri, però no es van prendre mesures, ja que no són considerats perillosos per a la salut.

Això no obstant, recentment han tornat a aparèixer xinxes com a mínim als districtes de Sant Martí i de Nou Barris. És per això, que alguns veïns s’han molestat i culpat a l’estat general de la ciutat de Barcelona, però també ha contribuït a l’aparició d’aquesta plaga les altes temperatures d’aquest estiu que, junt amb la humitat, han potenciat la seva fertilitat i mobilitat.

El problema d’aquesta tipologia de plagues és que s’ha d’actuar ràpidament per posar fil a l’agulla al problema i resoldre aquest inconvenient que afecta un gran grup de persones.