Xinxes de llit, la tercera plaga més comuna a Espanya

Qntrolplaga

T’has despertat amb picadures estranyes? No és estrany trobar-se amb aquests petits insectes a espais amb recobriments de tela, com el llit, sofà, etc. I és que són la tercera plaga més comuna per darrere dels tèrmits i les paneroles.

 

 

Buscant xinxes al llit

Les xinxes de llit, també conegudes com a cimex lectularius, són molt més comunes del que pensem, sobretot en èpoques de calors com a l’estiu. Ara que les activitats turístiques tornen a recuperar protagonisme seguint les recomanacions adequades per la Covid-19, repercuteix en un increment de la proliferació d’aquesta. En pocs mesos poden arribar a posar fins a 500 ous, fet que fa que aquesta plaga sigui difícil d’eliminar.

Si bé identificar les xinxes de llit no és tasca fàcil, el primer senyal d’alarma que tenim una plaga al matalàs, roba o maleta són les picades. Acostumen a ser petites i es manifesten amb inflor en la zona de la picada, que acostuma a ser el coll, mans o extremitats.

Sabies que pots realitzar tasques simples que ajuden a prevenir aquesta plaga?
Netejant la roba a la temperatura recomanada es pot prevenir la plaga. Però la millor prevenció és revisar bé el matalàs, la moqueta i tots els mobles de l’habitació per identificar les xinxes i evitar que es reprodueixin. En cas que això ja hagi passat, el millor és posar-se en mans d’experts com Qntrolplaga.