Causes del confinament: Un estiu amb més mosquits, escarabats i altres plagues

Qntrolplaga

Segur que molts de vosaltres heu notat un increment d’insectes aquests mesos.
Aquest fet és degut no només a les altes temperatures, pròpies d’aquesta època, sinó també a les pluges que hem viscut durant la primavera i a la quarantena, que tot junt ha fet augmentar la presència de mosquits i altres plagues durant aquest estiu.

 

Mosquits, escarabats, rates i moltes altres plagues que anys anteriors son les que es veuen aquests dies. En el cas concret d’algunes espècies, com per exemple el mosquit tigre, veiem que la seva presencia han augmentat exponencialment en els últims mesos; Una espècie invasora que fins ara es concentrava al litoral mediterrani, però que actualment es va expandint cap a l’interior de la península.

Però el vertader factor d’aquest augment de plagues ha estat el factor diferencial dels altres anys: El confinament provocat per la COVID-19. Sabem que t’estàs preguntant com pot ser que aquesta situació excepcional hagi contribuït a fer que les plagues augmentin la seva presencia… Doncs bé, en primer lloc la interrupció o descens en les activitats agrícoles, ha causat que s’apliquessin menys tractaments plaguicides que anys anteriors. I en segon lloc, també hi ha hagut menys tasques de manteniment en boscos, zones de rius i pantans, entre altres escenaris propicis a la multiplicació dels mosquits. I finalment, us donem un tercer motiu que no és que hagi fet augmentat la presència de certs animals, però sí que els ha fet més visibles a l’ull humà: La interrupció d’algunes activitats comercials ha fet que es generés menys escombraries i, en conseqüència, rates, escarabats i altres especies hagin hagut de buscar aliment en diferents zones.

Molts de vosaltres segurament haureu patit o esteu patint aquestes plagues a les vostres cases, camps, empreses o pels carrers de les vostres ciutats. És per això, que a Qntrolplaga treballem non stop per posar-hi remei.

Ens necessites?