Les plagues de Bernat Marbrejat

Qntrolplaga

Saps com de perjudicial pot ser una plaga de bernat marbrejat (comunment conegut com a “xinxes marrons”) pels horts i les hortalisses?

 

 

Ja estem a la tardor i aquests insectes cerquen un “cau” on passar l’hivern, que acostuma a trobar-se als racons ocults de casa nostra. Comunment, identificarem l’aparició d’aquesta plaga per la presència de taques marrons i circulars a les fulles de les plantes que tinguem. És per això, que s’ha de parar especial atenció a les hortalisses, ja que son el blanc predilecte d’aquestes plagues.

El control d’aquesta mena de xinxes acostuma a estar present als Departaments d’Agricultura comarcals de Catalunya. Malgrat que les xinxes són predadors de pugons, trips i àcars, cal erradicar-ne la plaga per evitar que les collites quedin inservibles per a la seva comercialització o ingesta. A més, la ferum que desprenen aquests insectes quan se senten amenaçats atempta contra la condició higiènica domèstica.

Cal tenir en compte que, en aquesta estació de l’any, les xinxes marrons acostumen a aparellar-se, reproduir-se i pondre ous ràpidament. Tot i que aquesta plaga no és portadora de malalties, ni afecta la salut de les persones, causa molèsties. Així que no esperis més i contacta amb Qntrolpalga tan aviat com ho detectis!