Com desinsectar les arnes de casa i per què poden arribar a ser un problema

 

Qntrolplaga

Hi ha insectes que els veiem per casa habitualment, i que pensem que son inofensius, com les Arnes. A primera vista sembla que no faran res, però poden danyar la teva roba i aliments.

 

Són insectes de l’ordre dels Lepidòpters, és a dir, papallones. Hi ha moltes tipologies d’arnes diferents però la majoria són papallones nocturnes que no generen cap mena de problema a les persones. No obstant això, hi ha algunes espècies que es comporten com plagues quan s’introdueixen a les cases.

Les arnes de la roba, al contrari que la majoria, no se senten atretes per la llum, sinó que busquen llocs foscos. La presència d’arnes adultes a l’interior dels armaris o calaixos on es guarda la roba és un signe segur d’infecció. Es caracteritzen perquè volen molt poc o gens, sinó que es desplacen a salts o corrent. A més, la roba presentarà símptomes de danys, amb solcs a la superfície, o en infestacions fortes, amb forats visibles.

En el cas de les arnes de la fruita seca, els aliments que les erugues estiguin atacant presentessin manats de tela al seu interior, i quan aquestes arribin mides grans, es podran veure fàcilment dins dels elements que conté l’aliment. Els adults solen sortir volant dels armaris o calaixos on s’emmagatzema l’aliment. A més, quan les erugues estan a punt de popar, es mouen distàncies considerables per fer la pupa. En cuines, per exemple, se les sol veure circulant per les parets o els sostres.

Si veus molt sovint aquestes arnes, i estàs fart de tenir problemes amb els aliments i la roba, truca a Qntrolplaga i t’enviarem a un professional perquè solucioni el teu problema.