LES PLAGUES A LA PRIMAVERA

Qntrolplaga

Avui des de QNTROLPLAGA tenim ganes de parlar-vos sobre les plagues que afecten més durant l’estació de la primavera. Ja entrats de ple a la primavera, pot ser que hagis observat major presència d’insectes i fins i tot rates o ratolins.

Com és que apareixen aquestes plagues a la primavera? Bàsicament es deu a l’augment de les temperatures i, lligat a això, al cicle vital i reproductiu de les diferents espècies d’insectes o rosegadors.

Plagues urbanes més comunes

Quan parlem de plagues urbanes, o plagues que podem trobar a les nostres llars amb l’arribada de la primavera, ens referim a xinxes, puces, paneroles, rates, ratolins i tèrmits. També podem trobar vespes, aranyes i formigues, encara que aquests últims insectes no es consideren plagues a excepció de la vespa asiàtica.

El fred de l’hivern fa que molts insectes estiguin amagats i amb baixes taxes de reproducció, o inclús en el cas dels mosquits que algunes espècies són capaces d’hivernar. Però els rosegadors i les paneroles segueixen sobrevivint a les nostres cases, comerços i restaurants per culpa de la calor i aliment que nosaltres mateixos els proporcionem.

 

Els tèrmits broten com les flors a primavera

Igual que les flors brollen en tota mena d’arbres i plantes, els tèrmits semblen brollar dels termiters un cop entrada la primavera. És el millor moment per a detectar que tenim una plaga de tèrmits. Es tracta de la fase de reproducció dels tèrmits amb ales, que surten a l’exterior del termiter per aparellar-se i trobar noves colònies. Ja que la resta de l’any es troben al termiter i dins de la fusta i és molt difícil trobar-les.

A vegades el problema és que les persones sovint les confonen amb formigues amb ales, perdent l’oportunitat d’actuar contra la plaga que afecta casa nostra.

 

Mesures per prevenir i controlar les plagues a la primavera

Les principals mesures per evitar les plagues urbanes radiquen en impedir els accessos i les fonts de menjar i aigua.

Per un costat, hem de tapar tota mena d’esquerdes o petits orificis a les nostres parets i finestres. D’altra banda, intentarem que no hi hagi aigua als lavabos i piques, aixetes que degoten, etc. Per últim, evitarem que els nostres aliments siguin accessibles per als insectes, rates i ratolins, col·locant-ho a llocs segurs i tancats hermèticament, i sense deixar restes o brossa per cap lloc. No oblidem el menjar de les nostres mascotes, que no hauria de ser accessible de manera contínua.

Finalment, recorda que si notes una presència molt abundant d’insectes a casa teva o al teu negoci, només has de fer-nos un truc. A QNTROLPLAGA disposem de les eines i la metodologia adient per posar fi a aquesta tipologia de plaga i evitar qualsevol dany a la vostra salut i la dels que us envolten.