LES PLAGUES MÉS HABITUALS A LA TARDOR

Qntrolplaga

La tardor treu el cap i  amb ella comença la temporada de pluges i humitat. Aquesta temperatura és òptima per a l’aparició de plagues o que aquestes es prolonguin més temps del degut. Motiu pel qual és normal que seguim veient insectes que en èpoques d’estiu tenen certa presència. És important estar previnguts i saber com actuar en aquests casos, ja que aquests insectes poden ser molestos o fins i tot ocasionar algun desastre o infecció.

Avui al bloc de QNTROLPLAGA t’expliquem algunes les plagues més habituals en aquesta època de l’any, per tal de tenir consciència i prendre les mesures que es considerin pertinents en cas de detectar-ne alguna.

Formigues
Les formigues solen apareixen durant la tardor i la seva presència sol ser habitual en plantes del nostre jardí com a l’interior de les nostres llars. Eliminar-les no és una tasca fàcil, però en realitat la millor mesura és adquirir un bon plaguicida i anar-les eliminant mica en mica. Com a mesura preventiva, aconsellem de tenir els aliments ben tancats i mirar de no tenir restes per terra o fora dels recipients.

Caragols o llimacs
Els solem veure quan plou o quan el clima és excessivament humit, ja que els permet desplaçar-se amb major agilitat i arribar fins a les plantes. És per això que és habitual veure’ls als jardins.

Rosegadors
També els trobem actius durant tota l’estació de tardor, per tant haurem d’extremar la neteja de les zones comunes i realitzar tractaments preventius que mantinguin allunyats aquests animals.

La processionària

A partir de mitjans setembre comença la formació d’aquests insectes, i és en aquest punt on les erugues surten d’aquests ous per formar la seva crisalida. Es tracta d’una espècia que pot originar urticàries i al·lèrgies a les persones i mascotes, per tant haurem d’estar previnguts davant aquesta plaga.

Puces 

En èpoques on la humitat és més present, hi ha més perill de l’aparició d’aquests insectes. Per tant podem dir que es troben més actius i comencen a proliferar. És per això que haurem de tenir especial cura amb les nostres mascotes per evitar que es contagin.

 

D’aquesta manera, si detecteu la presència d’alguna d’aquestes plagues i no teniu cap remei per eliminar-la, des de QNTROLPLAGA us podem realitzar un estudi detallat per esbrinar les causes originàries de la plaga i donar-vos la solució més adient per eliminar-la el més aviat possible.