COM PREVENIR LES PLAGUES DURANT L’HIVERN

Qntrolplaga

La majoria de plagues que tractem a Qntrolplaga fan acte de presència durant els mesos de més calor, a la primavera i, especialment, a l’estiu. Però això no vol dir que a l’hivern no hi hagi escarabats, formigues o aranyes, sinó que poden estar protegint-se del fred esperant que pugin les temperatures.

Per això, en aquesta entrada del bloc us volem parlar de mesures que podeu adoptar durant els mesos més freds per prevenir o minimitzar l’aparició de plagues.

De fet, els mesos d’hivern són un molt bon moment per portar accions a terme que poden fer de casa teva un espai més ben protegit contra les plagues. Concretament, et proposem tres mesures ben senzilles per aconseguir-ho:

Conservació d’aliments: és molt important tenir tancats els menjar, especialment aquells aliments que poden quedar oberts com els cereals, la pasta o l’arròs. Un pas més enllà seria tancar hermèticament tot el que es pugi. D’aquesta manera, els possibles rosegadors o insectes que busquin aliments passaran de llarg.

Netejar a fons: no només estem parlant de tenir odre a casa, sinó de mantenir ben nets certs espais on es pugui acumular menjar. Per exemple, tenir cura de no deixar restes de menjar a la cuina o a sota els mobles de qualsevol habitació. Aquesta revisió també us pot permetre descobrir algun forat on els rosegadors o insectes hi puguin tenir el niu.

Vigilar les acumulacions d’aigua: de la mateixa manera que volem evitar que s’alimenti una plaga, si impedim que tinguin punts accessibles d’aigua també podrem provocar que es desplacin a altres zones a buscar-ne.

Plagues actives durant l’hivern

A l’hivern hi ha animals que persisteixen faci fred o calor. És el cas, per exemple, dels tèrmits i les rates. En el cas dels tèrmits, són organismes que mai deixen de consumir fusta, ja que a dins de les cases hi pot seguir fent humitat i, si és superior a l’11%, seguiran sent un perill. Les rates i altres rosegadors, per la seva banda, busquen ambients càlids i si troben una escletxa per entrar a una casa amb escalfor, ho aprofiten.

Així doncs, tot i que a l’hivern alguns animals aprofiten per minvar la seva activitat i esperar la calor d’altres estacions, n’hi ha que s’entossudeixen a fer la vida impossible al propietari.

Per això, cal prendre les mesures adequades per prevenir-ho i, sobretot, confiar en especialistes com Qntrolplaga per portar a terme el tractament adequat en cada cas. A l’apartat de serveis d’aquesta pàgina web hi trobareu totes les plagues que tractem, així com el contacte per resoldre qualsevol dubte. Truca i te n’informarem!