LA DESRATITZACIÓ, UNA PREVENCIÓ PER EVITAR MALALTIES

Qntrolplaga

A Qntrolplaga volem començar l’any parlant-vos d’una de les nostres especialitats: la desratització. Aquest procés consisteix en el control i eliminació de ratolins i rates mitjançant diferents tècniques mecàniques, físiques o químiques. En aquest article us informarem de quines malalties poden transmetre aquests rosegadors i de la feina que fem per evitar-les.

Per aconseguir eradicar els rosegadors totalment, és indispensable l’ús apropiat de la tècnica idònia així com un bon equip professional com el nostre al darrere que ho porti a terme.

Qntrolplaga oferim un control integrat de rosegadors, dirigit a tot tipus de locals públics (Ajuntaments, Diputacions, Consells Comarcals…), particulars i empreses (granges, naus industrials…).

Malalties

Al nostre territori hi ha tres espècies autòctones de rates: el ratolí comú (mus musculus), la rata negre (rattus rattus) i la rata grisa (rattus norvegicus). Poden transmetre als humans diferents malalties amb un risc elevat per la salut de les persones, a través de diversos virus i bacteris. A continuació us en posem alguns exemples:

 

  • Toxoplasmosi: és una malaltia que es transmet per la femta de les rates i és capaç de causar infeccions lleus i simptomàtiques, així com infeccions mortals que poden afectar fetus, nadons i persones en risc com la gent gran.
  • Hantavirus: els primers símptomes són dolors musculars i febre. També provoca una dificultat per respirar, que està provocada per una acumulació de fluids als pulmons.
  • Leptospirosi: és una malaltia que es transmet mitjançant l’orina dels rosegadors esmentats. Els símptomes són similars als d’una grip: febre alta, calfreds, sudoració…

Tècniques de desratització

En funció de les característiques de l’espècie i de la gravetat de la plaga, a Qntrolplaga establim l’estratègia d’erradicació a seguir per a cada cas entre diferents tècniques mecàniques, físiques o químiques:

  • Mecàniques: trampes de captura en viu i el rosegador queda atrapat. S’utilitzen dos tipus d’esquers. Un, on l’animal és eliminat instantàniament. L’altre, on també mor al moment, en aquest cas mitjançant una descàrrega.
  • Físiques: creació de diferents situacions i condicions físiques que dificulten i impossibiliten la supervivència dels rosegadors, com ultrasons, condicions de molt fred,obstacles per evitar l’entrada etc..
  • Mesures químiques: formulació d’esquers anticoagulants en forma de bloc, gra, pasta, escuma o líquid que causen la mort per hemorràgia interna als rosegadors.