UNA PLAGA D’INSECTES AFECTA ELS CÍTRICS DE LES COMARQUES VALENCIANES

Qntrolplaga

Nova alerta en els camps de cítrics valencians després de detectar-se per primera vegada atacs bastant generalitzats del trips de l’orquídia (Chaetanaphotrips orchidi).

Els danys causats pel trips de l’orquídia en plantacions valencianes de cítrics comencen a adquirir proporcions inquietants, fins al punt que molts agricultors denuncien nivells d’afecció que oscil·len entre el 40% i el 50% de la collita de les seves parcel·les, principalment en la varietat de taronja “navelina”. Aquest insecte provoca taques i lesions molt apreciables en la pell dels fruits, deixant-los inservibles per a la seva comercialització en fresc.

Irritacions a la pell.

La presència del trips de l’orquídia a Espanya ja havia estat detectada i documentada fa algun temps, però la seva incidència es limitava en certes plantes ornamentals. No va ser fins a l’any passat, quan va començar a manifestar-se en forma d’atacs als cítrics.

Els agricultors parlen d’un possible repunt de les poblacions d’aquesta espècie de trips motivada potser per la persistència de les altes temperatures, però ningú sap amb certesa els motius d’aquests atacs.

Si detectes qualsevol tipus de plaga en el jardí, hort o camp truca abans que no sigui massa tard als superherois de Qntrolplaga tel. 618 75 81 17