Tractaments de prevenció de legionel·la i controls analítics

La legionel·la és un bacteri ambiental que trobem normalment en les aigües superficials, com ara llacs, rius, estanys. Des d’aquests reservoris naturals el bacteri pot colonitzar els sistemes d’abastament de les ciutats i, a través de la xarxa de distribució d’aigua, incorporar-se als sistemes d’aigua sanitària (freda o calenta) o en altres sistemes que requereixen aigua pel seu funcionament, com són les torres de refrigeració. Aquest bacteri és capaç de sobreviure en un ampli ventall de condicions fisicoquímiques, la seva temperatura òptima de creixement és entre 35 i 37 ºC, però es multiplica entre 20 i 45 ºC i es destrueix a 70 ºC.

Si aquest bacteri és inhalat per l’ésser humà, pot passar al sistema respiratori i provocar la legionel·losi, malaltia bacteriana que pot presentar dues formes clíniques diferenciades: la infecció pulmonar o “malaltia del legionari”, que es caracteritza per una pneumònia amb febre alta, o la forma no pneumònica coneguda com “la febre de Pontiac”, síndrome febril aguda i de pronòstic lleu.

Qntrolplaga realitza plans de prevenció i control de la legionel·losi en diferents establiments i indústries, sempre sota els criteris i protocols descrits en el RD 487/2022 del 21 de juny, en el que s’estableixen els requisits sanitaris per la prevenció i el control de la legionel·losi.

Qntrolplaga també ofereix el servei de gestió dels Controls Analítics d’Aigües; tant d’aigües de consum, piscines, aigües residuals…