Impacte econòmic de les plagues de rosegadors al teu negoci

Qntrolplaga

Has notat alguna cosa estranya al teu negoci? Les plagues de rosegadors són molt més comunes del que et penses. Imagina una plaga com aquesta a la teva empresa… no només posaria en risc l’empresa a nivell de sanitat, ja que transmeten gran quantitat de malalties. T’imagines les conseqüències d’algun client que estes a les teves instal·lacions i de cop i volta es trobés un animal pelut i amb cua passejant d’un extrem a l’altre de l’habitació en busca de menjar?

En aquest article t’expliquem quin impacte econòmic pot tenir una plaga mal gestionada pel teu negoci. Continua llegint per assabentar-te de tot!

rata en tarros cocina

Afectacions

Danys estructurals i materials

Canonades, conductes, falsos sostres, documents arxivats, mobiliari… Els incisius dels rosegadors són de continu creixement. És per això, que necessiten estar rosegant constantment.

 

Danys elèctrics

Les rates i ratolins tenen especial atracció cap als cables, ja que la cobertura és molt fàcil de rosegar. En conseqüència, es poden generar curtcircuits o incendis. Depenen de la tipologia de negoci, pot afectar d’una manera o d’una altra. Per exemple, poden haver-hi parades en cadenes de producció, caigudes de comunicació i servidors, trencament de la cadena del fred, danys en sistemes de climatització, etc.

 

Contaminació d’aliments

En negocis típics de la hostaleria i restauració, com bars, restaurants o hotels, entre d’altres, pot haver-hi contaminació d’aquesta tipologia. I no només dels propis aliments, sinó també de les taules de preparació, envasos i cadenes d’envasat.

 

Mala reputació

Segur que recordes que es va fer molt viral un vídeo sobre una rata que es passejava per l’aparador d’una coneguda fleca. La presència d’un rosegador en qualsevol negoci, en especial si es tracta d’alimentació, produeix una sensació generalitzada de rebuig de la marca i pot convertir-se en viral gràcies o, millor dit, per culpa de les xarxes socials.

 

Altres casos

No és la primera vegada que parlem sobre com les plagues d’insectes poden afectar al teu negoci. Fa uns mesos, també advertíem de les conseqüències d’una plaga no controlada en bars i restaurants. És per això, que el més recomanable és deixar-ho en mans de professionals que puguin gestionar el problema i oferir-te una solució.