T’ajudem a preveure el moviment de rates i ratolins

Qntrolplaga

El sentit del tacte està especialment desenvolupat en rosegadors. És per això, que saben orientar-se i respondre als estímuls de l’entorn tan bé. Conèixer els òrgans i el funcionament d’aquest sentit t’ajudarà a predir els seus comportaments. I això a la vegada, farà que puguis controlar millor les rates i ratolins que tant desitges fer fora de casa teva.

ratón en la cocina de una casa particular

En el cas d’aquests animalons, una gran part de l’orientació i la resposta als estímuls ambientals està directament relacionada amb el tacte. Per això, els bigotis són una part fonamental d’aquest mecanisme. Ja que a través d’ells perceben els estímuls que desencadenaran en la seva acció o comportament.

 

Fan servir els bigotis i les potes per ser conscients de l’entorn

Els bigotis actuen com a una extensió del sistema nerviós central, amb vies nervioses específiques que van directament del bigoti al cervell de l’animal.

A més dels pèls del bigoti, també disposen de pèls més llargs i resistents. Aquests, es troben per tot el cos i continuen el procés per tal que l’animal pugui ampliar la seva intel·ligència tàctil a mesura que es mou per l’entorn.

Per altra banda, els peus dels rosegadors també són molt sensibles en l’àmbit sensorial. Gràcies a ells, poden percebre ràpidament la temperatura, textures, humitat…

 

Com utilitzar el tacte per a controlar les rates i ratolins

És útil col·locar dispositius de monitoratge i captura de rosegadors al llarg dels seus camins. Utilitzen els seus estímuls tàctils per desplaçar-s’hi, seguint un patró de moviment.
Per això, fer canvis en els materials dels dispositius de control utilitzats pot ser interessant. Per exemple, el metall és fred i fàcil de diferenciar, però el plàstic i el cartó ho són en menor mesura.

Amb coneixement sobre el comportament del rosegador i les seves respostes a certs estímuls podem predir (en certa manera) on serà més probable que vagi l’animal. I això permetrà adaptar els tractaments a l’entorn present.

 

Si veus que el problema persisteix i no hi ha manera que els rosegadors de casa teva marxin, és moment de deixar-ho en mans de professionals.
Si necessites la nostra ajuda, només cal que ens facis una trucada!