Tens mascotes? Així poden afectar les paparres al teu gos

Qntrolplaga

És important conèixer els efectes de les picades de paparres als animals, especialment als gossos, ja que poden afectar greument la salut. Això és degut a que aquests petits insectes són portadors de malalties. Tant és així, que no només poden afectar a les mascotes sinó a nosaltres mateixos.

mueble antiguo madera

Què són les paparres

Segurament ja saps què són i fins i tot n’hauràs vist alguna vegada. Però si ens posem tècnics, les paparres són àcars ectoparàsits. És a dir, paràsits que viuen al cos d’altres éssers vius i s’alimenten de la seva sang.

 

Època d’activitat

Els mesos de l’any en què estan més actives són des de març fins a octubre. Per això, durant aquest període recomanem que examinis el pèl de la teva mascota diàriament.

 

On es troben

Les paparres solen viure en llocs amb herba alta o matolls. Així que si passeges per aquestes zones amb el teu gos, l’ideal és que l’examinis a consciència per assegurar-te que no s’ha contagiat de paparres.

 

Com extreure una paparra

Es pot fer de manera manual o bé utilitzant algun producte per erradicar aquests petits insectes. En qualsevol cas, aquestes són les passes a seguir:

 

  1. Revisar la mascota per saber a quines zones del cos hi ha les paparres. Generalment s’ubiquen a les orelles, coll i voltant del cap.
  2. Després s’ha de tombar el gos de manera que estigui còmode i amb una bona il·luminació, utilitzar pintes o pinces per extreure-les sense tocar-les directament.
  3. Després d’extreure-les, s’han de col·locar en un lloc aïllat i matar-les, fent servir guants.
  4. En cas que hagin entrat als conductes auditius del gos, has de demanar ajuda a un veterinari.

 

Des de Qntrolplaga portem a terme l’eliminació i control de paparres per assegurar que el teu jardí o terreny sigui segur per a la teva mascota i qualsevol altre animaló.